Dowiedz się więcej O naszym menu
Pizze
-
MARGHERITA
fior di latte, sos pomidorowy, grana padano, oregano -
SPINACI
fior di latte, sos pomidorowy, ser kozi, świeży szpinak, figi, pomidorki, grana padano -
CAPRICIOSA
fior di latte, sos pomidorowy, oliwki, szynka, oregano, grana padano -
VEGETARIANA
fior di latte, grana padano, czerwona cebula, bakłażan, karczochy, portobello, pomidory, parmezan, świeży szpinak, grillowany bakłażan, grillowana cukinia -
Nowość
DANIELLO
fior di latte, sos pomidorowy, salami napoli, pancetta, czerwona cebula, czosnek -
FRUTTI DI MARE
sos pomidorowy, krewetki, kalmary, mule, oliwa cytrynowa -
PIZZA BURRATA
burrata, fior di latte, sos pomidorowy, pomidory, szynka -
NDUJA
fior di latte, sos pomidorowy, nduja, oliwki zielone, pomidorki cherry -
PIZZA BURRATA WEGE
fior di latte, sos pomidorowy, burrata, pomidory -
CALABRESE
fior di latte, sos pomidorowy, bakłażan, nduja, provolone
PRZYSTAWKI
-
KOZI SER Z ŻURAWINĄ
smażony kozi ser z konfiturą z żurawiny, karmelizowaną figą, płatkami migdała i rukolą, chrupiące crostini z oliwą extra virgin -
ŁOSOŚ NA ROSTI
Plastry wędzonego łososia podane z rosti ziemniaczanymi, creme fraiche, czarnym kawiorem oraz cytryną -
KALMARY Z AIOLI
krążki kalmara w cieście piwnym podane z sosem aioli i cytryną -
SELEKCJA SAŁAT
świeże sałaty, ciecierzyca, pomidory, ogórek, papryka, czerwona cebula, miodowy sos vinegret, grzanki z sezamem -
BURATTA NA POMIDORACH WEGE
mozzarella di buratta podana z dojrzewającymi czarnymi oliwkami, pomidorkami cherry i rukolą, oliwa extra virgin -
BURATTA NA POMIDORACH Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ
mozzarella di buratta podana z dojrzewającymi czarnymi oliwkami, pomidorkami cherry i rukolą, oliwa extra virgin i szynka parmeńska -
TATAR WOŁOWY
sezonowana polędwica wołowa, sałatka z pikli, kaparów, musztardy francuskiej, żółtko, grana padano oraz pieczywo
ZUPY
PASTA & GNOCCHI
-
PASTA LIPARI Z KREWETKAMI
czarne tagliatelle z krewetkami cukinią, czosnkiem, papryczką peperoncino, pietruszką, cebulą w sosie winno-maślanym z miodową nutą -
RAVIOLI Z KACZKĄ I TRUFLĄ
włoskie pierożki nadziewane kaczką pieczoną z jarzębiną podane w emulsji maślanej z dodatkiem trufli, Grana Padano, rukola
-
FETTUCCINE Z WOŁOWINĄ
polędwica wołowina, prosciutto crudo, czosnek, chilli, czerwone wino, syrop klonowy, cukinia, szałwia, Grana Padano, rukola -
FETTUCINE QUATTRO FORMAGGI WEGE
wstążki makaronu jajecznego w bogatym sosie na bazie śmietanki i 4 serów: gorgonzoli, koziego sera dojrzewającego, Grana Padano i Pecorino, z dodatkiem czarnych oliwek i szpinaku -
FETTUCINE QUATTRO FORMAGGI Z SZYNKĄ
wstążki makaronu jajecznego w bogatym sosie na bazie śmietanki i 4 serów: gorgonzoli, koziego sera dojrzewającego, Grana Padano i Pecorino, z dodatkiem czarnych oliwek, szpinaku i szynki parmeńskiej -
RISOTTO GRZYBOWE
kremowe risotto na bazie ryżu arborio z kawałkami marynowanej piersi kurczaka, borowikami oraz truflami, wykończone Grana Padano i mascarpone -
RISOTTO Z KREWETKAMI I MULAMI
kremowe risotto na bazie ryżu arborio z krewetkami (5szt) i mulami z nutą białego wina i pomidorów, wykończone pietruszką i mascarpone
DANIA GŁÓWNE & RYBY/OWOCE MORZA
-
KREWETKI Z CHORIZO
7 krewetek w sosie na bazie brandy, chorizo, salsy pomidorowej oraz masła, pomidorków cherry i pietruszki podane z pieczywem -
OŚMIORNICA
macka ośmiornicy duszona w pomidorach z chorizo i pieczarkami, młode ziemniaczki, sałata z miodowym vinegret oraz warzywami i oliwkami -
LASAGNE ALLA BOLOGNESE Z SAŁATKĄ
lasagne z sosem bolońskim, kremowym beszamelem i domowym makaronem, zapieczona pod sosem pomidorowym i fior di latte, podana z sałatami i vinegret -
DORSZ
polędwica z dorsza podana na szpinaku duszonym z winem, śmietanką i kaparami, rosti ziemniaczanymi oraz sezonowymi warzywami -
GULASZ CIOPPINO
dorsz, krewetki, mule, ośmiorniczka baby, kalmary, seler naciowy, pomidory, por, młode ziemniaki, pietruszka, pieczywo
SAŁATY
-
CEZAR Z KURCZAKIEM
liście sałaty rzymskiej z domowym sosem cezar na bazie anchois, grzankami, pomidorami cherry oraz Grana padano, chipsy z pancetty, plastry smażonej piersi z kurczaka -
Nowość
Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM
selekcja świerzych sałat oraz chrupiących warzyw, czarne dojrzewające oliwki, suszone pomidory, ciecierzyca, plastry wędzonego łososia, miodowy sos vinegret, crostini -
Z GORGONZOLĄ I BATATEM
rukola, roszponka, suszony pomidor, ser gorgonzola, pieczony batat, avocado, pomidorki cherry, płatki migdała, sos balsamiczny, oliwa extra virgin
DESERY
-
TIRAMISU
-
BROWNIE
z lodami waniliowymi oraz konfiturą z wiśni i imbiru -
Chwilowo niedostępne
PANNA COTTA
panna cotta z dodatkiem rumu, wanilii i szafranu podana z konfiturą i owocami -
SERNIK Z ŻURAWINĄ
kremowy sernik na spodzie z maślanych herbatników, sos żurawinowy
DODATKI
-
Salami Picante
Salami Picante - dodatek -
Salami napoli
Salami milanese - dodatek -
Szynka parmeńska
Szynka parmeńska - dodatek -
Szynka
Szynka - dodatek -
Krewetki
Krewetki - dodatek -
Karczochy
Karczochy - dodatek -
Oliwki
Oliwki - dodatek -
Pomidorki cherry
Pomidorki cherry - dodatek -
Pomidor
Pomidor - dodatek -
Rukola
Rukola - dodatek -
Bakłażan
Bakłażan - dodatek -
Świeży szpinak
Świeży szpinak - dodatek -
Czerwona cebula
Czerwona cebula - dodatek -
Pieczarka portobello
Pieczarki portobello - dodatek -
Sos pomidorowy
Sos pomidorowy - dodatek -
Mozzarella
Mozzarella -
Karmelizowana cebula dodatek
Napoje
-
COCA COLA ZERO 0,25
-
COCA COLA 0,25
-
FUZETEA CYTRYNOWA 0,25
-
FUZETEA BRZOSKWINIOWA 0,25